Vrijwilliger aan het woord: Kiki

De Vereniging Kinderkanker Nederland kan niet bestaan zonder de vele vrijwilligers die zich met veel liefde en toewijding inzetten voor onze vereniging. In onze nieuwe rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen onze vrijwilligers waarom en hoe zij hun steentje bijdragen. In deze eerste editie is het woord aan Kiki. Zij weet uit eigen ervaring hoe fijn het is als iemand begrijpt wat je meemaakt. Daarom biedt Kiki als oudersteuner nu andere gezinnen een luisterend oor. 

Hoe ben je vrijwilliger geworden bij de Vereniging Kinderkanker Nederland? 

“Toen ik in een nieuwsbrief van de Vereniging Kinderkanker Nederland een oproep zag om in het Prinses Máxima Centrum vrijwilliger te worden, wist ik meteen dat dit iets voor mij was. Het gaat om een groep vrijwilligers, oudersteuners en VOX-vrijwilligers, die allemaal ervaring met kinderkanker hebben. 
De vereniging geeft mij echt het gevoel bij de organisatie te horen. Dat vind ik als vrijwilliger ook erg belangrijk, je levert je eigen bijdrage en je hoopt dat dit ook gezien en gewaardeerd wordt. De Vereniging Kinderkanker Nederland gaat daar heel goed mee om.” 

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?  

“Vrijwilligerswerk heeft altijd een belangrijke plek in mijn leven gehad. Toen mijn dochter net een jaar was, werd er een tumor ontdekt. Ik had op dat moment geen werk en tijdens de behandelingen in het ziekenhuis was ik blij dat ik niet in een spagaat zat tussen werk en ziekenhuis. Ik kon er volledig voor haar zijn. Voor mij was de mogelijkheid om als vrijwilliger aan het werk te gaan een mooie oplossing: wel maatschappelijk bezig zijn, maar altijd de mogelijkheid hebben om voor een tijdje afwezig te zijn in verband met ziekenhuisopnames.” 

Wanneer is een dag als vrijwilliger voor jou geslaagd? 

“Als oudersteuner sta ik iedere week een dagdeel achter de balie in de centrale hal van het Máxima. De gesprekken die ik aan de balie voer zijn heel verschillend, maar of ze nu lang of kort zijn, alle gesprekken zijn even intens en indrukwekkend. Voor mij is de middag geslaagd als ik heb kunnen laten zien dat iedereen telkens weer welkom is om zijn of haar verhaal bij ons te kunnen doen.”
 

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws