Wij staan voor je klaar

Hulp en informatie

Werk en inkomen

Wat mag ik van mijn werkgever verwachten nu mijn kind ziek is en wat mag mijn werkgever van mij verwachten?’ ‘Heb ik recht op zorgverlof?’ ‘Moet ik vakantiedagen opnemen?’ ‘Kan ik mij ziek melden?’

Dit zijn vragen waar veel ouders mee worstelen. Het is ontzettend belangrijk dat je als ouders in deze moeilijke tijd geen zorgen hebt over werk en je financiële situatie. Op deze pagina vind je informatie en praktische tips.

  • Steun en informatie

  • Ervaringen delen

  • Belangenbehartiging

Als je kind ernstig ziek is, krijg je te maken met extra onkosten. Denk aan reis- en parkeerkosten, verblijfkosten Ronald McDonald Huis, hulpmiddelen en soms aanpassingen en voorzieningen. Gelukkig zijn er voorzieningen die je lasten kunnen verlichten.

Naast de extra zorgkosten, kunnen ook de dagelijkse kosten behoorlijk oplopen. Je draait vaker een was, schaft extra kleding aan, bent meer geld kwijt aan eten en drinken en misschien ook aan een oppas. Ook kan het inkomen veranderen als één van jullie minder gaat werken of stopt met werken.

Mijn werkgever zei: jij bent niet ziek, je kind is ziek. De adviezen die ik kreeg tijdens het Inloopspreekuur Ouders & Werk hebben mij heel erg goed geholpen

Meer informatie over werk en inkomen

Wil jij graag persoonlijk advies?

Inloopspreekuur Ouders & Werk

Loop je tegen problemen aan of heb je vragen op het gebied van werk en inkomen, zorgverlof en ziek melden? Kom dan naar ons inloopspreekuur Ouders & Werk bij onze balie in de centrale hal van het Prinses Máxima Centrum. Maaike Kluts-Wetting beantwoordt graag al je vragen en geeft praktische tips en advies. Maaike is naast advocaat Arbeidsrecht, ook ervaringsdeskundige en begrijpt daardoor als geen ander wat je meemaakt.

Meer weten?

Attent en meer

Als je (klein)kind kanker heeft, heb je veel vragen en wil je 'alles' weten.

Op deze site kun je al veel informatie vinden, maar we bieden meer. Ons tijdschrift Attent, dat elk kwartaal verschijnt, zit boordevol informatie. Daarnaast vind je in onze webwinkel diverse folders, informatieve boeken en (voor)leesboeken. 

Ben je in het Prinses Máxima Centrum of in een shared care centrum en heb je behoefte aan een luisterend oor, een kop koffie, informatie of praktische hulp. Dan kun je terecht bij onze oudersteuners.