Wij staan voor je klaar

Elke kraal vertelt een verhaal

De Kanjerketting

Elk kind met kanker krijgt een Kanjerketting, jij, of je broer of zus, ook. Je Kanjerketting bestaat uit kralen die het verhaal van je behandeling vertellen.

  • Een lichtpuntje
    tijdens de zware behandeling

  • Een tastbare
    herinnering

  • De Kanjerketting
    vertelt een verhaal

Het verhaal van de Kanjerketting

Je ketting begint met een anker, het teken van hoop, en letterkralen die je naam vormen. Vervolgens krijg je bij elke behandeling, onderzoek of gebeurtenis de kraal die erbij hoort. Er zijn heel veel verschillende kralen: voor chemo, bestraling, bloed afnemen, echo, scan, sonde, operatie, haarverlies, enzovoorts. Op de website van de Kanjerketting vind je alle kralen en lees je verhalen van andere kinderen en jongeren.

Als ik de Kanjerketting vast houd, dan voel ik me sterk, want in de ketting zit heel veel van mijn verleden.

Een aanvulling op de Kanjerketting

De Kanjerketting app

De Kanjerketting app is een aanvulling op de Kanjerketting: hiermee kun je bijhouden welke kralen je hebt gekregen en waarvoor. De app helpt je de Kanjerkralen te tellen, de volgorde te onthouden en de Kanjerketting met vrienden te delen. Met de app zie je snel de betekenis van elke kraal en je kunt er ook iets bij schrijven, bijvoorbeeld wie er bij je was of hoe je je voelde. Kijk voor meer informatie op Kanjerkettingapp.nl.