Wij staan voor je klaar

Vind jouw eigen maatje

Maatjesprogramma

Ben je tussen de 8 en 18 jaar en heb je kanker? Zoek je iemand die jou begrijpt of zit je ergens mee? Dan is ons maatjesprogramma misschien iets voor jou. Een maatje is iemand tussen 16 en 25 jaar die als kind kanker heeft gehad en nu andere kinderen en jongeren wil helpen. Bekijk snel de pagina voor meer informatie.

 • Je kunt praten, lachen of huilen

 • Mentoren om alles mee te delen

 • Altijd iemand die bij jou past

Het Maatjesprogramma

Maatje nodig?

Met een maatje kun je praten, lachen, huilen, film kijken, spelletjes doen, naar de bios, of wat je maar wil. Praten over ziek-zijn hoeft niet, maar mag wel. Een maatje kan je helpen als je ergens mee zit. Wil je niet praten, dan is dat helemaal oké. Jij bepaalt wat je wilt doen, zeggen of vragen. Je maatje is er voor jou.

Vriendschap voor het leven

Een maatje dat bij jou past

Het is fijn als het goed klikt met je maatje. Daarom praten we eerst met jou en je ouder(s) om te zien wie jij bent, wat jij leuk vindt en welke hobby’s je hebt. Dan kijken we wie van onze maatjes bij jou kan passen. Vervolgens maken we een afspraak voor een kennismaking.

Na de kennismaking, bepaal je zelf wanneer en waar je elkaar weer ziet. Dat kan thuis of in het ziekenhuis zijn, maar ook ergens anders. Het hoeft niet altijd live; je kunt op allerlei manieren contact hebben. Het gaat erom wat jij prettig vindt. 
Als het toch niet zo goed tussen jullie klikt, zoeken we een ander maatje voor je.

 • Maatjes

  Maatjes zijn jongeren van 16 tot 25 jaar die genezen zijn van kanker en met hun ervaringen anderen willen helpen.
 • Waar jij zin in hebt

  Je kunt met hen praten, lachen, of huilen. Je kunt altijd doen waar JIJ zin in hebt!

Doen waar jij zin in hebt!

Iets voor jou?

 • Maatjeskeuze

  Natuurlijk willen we dat je een goede klik met je maatje hebt. Daarom willen we eerst weten wat voor iemand je bent.
 • Contact

  Als het eerste contact gelegd is, bepaal je zelf wanneer je een nieuwe afspraak wilt maken.

Dat een maatje zoveel zou betekenen voor onze zoon hadden we nooit kunnen bedenken. Vanaf het eerste moment was er een klik tussen die twee en gewoon dat enorme begrip. Wij gunnen elk kind met kanker een maatje!