Wij staan voor je klaar

Mijn kleinkind heeft kanker

Informatie voor grootouders

‘Mijn kleinkind heeft kanker’, woorden waar geen grootouder aan wil denken. Maar voor u is dit helaas werkelijkheid. De diagnose zet uw hele wereld op zijn kop. In plaats van te genieten van uw kleinkind(eren), zit u ineens midden in de zorgen. Gevoelens van verdriet, boosheid, radeloosheid en ongeloof wisselen elkaar af. En ineens bent u weer de ouder die zijn kind wil troosten en beschermen. Dat is heel herkenbaar.

  • Steun en informatie

  • Ervaringen delen

  • Belangenbehartiging

Dubbel verdriet

Als zoveel grootouders voelt u waarschijnlijk een dubbel verdriet: om uw kleinkind en om uw kind. U heeft er alles voor over uw kind het enorme verdriet om een ernstig ziek kind te besparen. Alleenstaande grootouders kunnen daarnaast juist nu het gemis van een partner extra ervaren.

Er bestaan geen regels voor wat u voelt of ervaart. Iedere grootouders gaat op zijn of haar eigen manier om met deze situatie. Wel kunnen we u met onze brochure 'Mijn kleinkind heeft kanker' een beetje steunen en de eerst nodige informatie en praktische tips bieden. De brochure is gebaseerd op de ervaringen van tal van grootouders die hetzelfde hebben meegemaakt. U kunt de brochure bestellen via onze webwinkel. 

Persoonlijk contact

Wilt u eens praten met andere grootouders? Dat kan op verschillende manieren.

  • Bij onze oudersteuners in het Máxima kunt u aankloppen voor een praatje en informatie. Zij organiseren ook (grootouder)bijeenkomsten.
  • Ook organiseren wij bijeenkomsten in de regio en landelijke symposia waar u andere grootouders kunt ontmoeten. De data staan in  ons tijdschrift Attent en in de agenda op deze website.
  • Wij hebben een besloten Facebookgroep voor grootouders, waarin u in een besloten omgeving ervaringen kunt delen met andere grootouders. U kunt lid worden van deze groep door een chatbericht te sturen naar onze Facebookpagina.
  • U kunt ons natuurlijk ook altijd bellen of mailen: 030 2422944, info@kinderkankernederland.nl.