Over ons

Vereniging Kinderkanker Nederland

In 1987 werd de basis gelegd voor de Vereniging Kinderkanker Nederland. Ouders van kinderen met kanker kwamen samen vanuit de behoefte om contact met andere ouders te hebben. Dit groeide uit tot de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK). Sinds 15 februari 2021 is de VOKK verder gegaan onder de naam Vereniging Kinderkanker Nederland.

Vereniging Kinderkanker Nederland

Wanneer je te maken krijgt met kinderkanker, beland je van het ene op het andere moment in een andere wereld. Een wereld waarin je zoekende kunt zijn naar houvast, bemoediging, hoop, herkenning, steun en troost. Het is dan goed om te weten dat je in deze wereld niet alleen staat.

Onze leden zijn ouders, kinderen, jongeren, broers en zussen, survivors en grootouders; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van verbondenheid.

Onze medewerkers en vrijwilligers weten uit eigen ervaring hoe het is als je kinderkanker van dichtbij meemaakt. Zo vormen wij als het ware een KanjerKetting die al onze kleurrijke verhalen en ervaringen met elkaar verbindt, ernaar luistert en ervan leert. Want dankzij deze waardevolle kennis kunnen wij samen de zorg blijven verbeteren.

Weet dat wij er voor je zijn wanneer jij het nodig hebt. Want wij maken allemaal deel uit van diezelfde wereld: de wereld die kinderkanker heet. En samen gaan wij voor beter.

 

Samen voor beter

Missie en visie

Onze droom is een wereld waarin iedereen die met kinderkanker te maken heeft zich vertegenwoordigd en gesteund voelt en daardoor in staat is om regie te houden over zijn eigen leven.

De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft: ouders, kinderen en jongeren die kanker hebben (gehad), brussen, volwassenen die als kind kanker hebben gehad en hun naaste familie en omgeving. Ook zijn we er voor gezinnen waar een kind aan kanker is overleden.

Onze medewerkers en vrijwilligers weten hoe het is als je kind kanker heeft of hebben zelf als kind kanker gehad. Vanuit die betrokken motivatie werken we doorlopend aan betere zorg en kwaliteit van leven van kinderen, jongeren en gezinnen, tijdens maar ook ver na de curatieve en palliatieve behandeling of het overlijden.

Wij geloven in krachtenbundeling. Wij zijn mede-initiatiefnemer van het Prinses Máxima Centrum én de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie. Al sinds 1987 zetten wij ons in voor de beste zorg en nazorg en vertegenwoordigen wij de stem van onze achterban richting de politiek, zorg en onderzoek.

Ons uitgangspunt bij alles wat we doen is: Samen voor Beter.

Jaarverslagen

Meer informatie over wat wij doen, lees je bij Expertisecentrum en  kun je vinden in onze jaarverslagen en onze meerjarenstrategie.

Algemene informatie

De Vereniging Kinderkanker Nederland werd opgericht op 17 november 1987 en is statutair gevestigd te Zwolle.

Onze gegevens
Vereniging Kinderkanker Nederland 
Bunnikseweg 25
3732 HV De Bilt
Tel: +31 (0)30 2422944
E-mail: info@kinderkankernederland.nl 
IBAN: NL72 SNSB 0938 4000 45
BIC: SNSBNL2A
KvKnr: 40061941, RSIN 806825376

Statuten
Verantwoordingsverklaring
Risicoparagraaf
Klachtenformulier
De Vereniging Kinderkanker Nederland heeft de ANBI status.