Wij staan voor je klaar

Keuzehulp complementaire zorg

Wanneer je kind kanker heeft, wil je het natuurlijk zo goed mogelijk ondersteunen. Misschien denk je dan zelf aan een vorm van complementaire (aanvullende) zorg of biedt het ziekenhuis deze aan. Natuurlijk wel je dan wel weten of deze vorm verantwoord en veilig is. Daarvoor is de Keuzehulp complementaire zorg ontwikkeld, een initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland, SKION, het Louis Bolkinstituut en het Van Praag Instituut, met inbreng van ouders en professionals.

  • Steun en informatie

  • Ervaringen delen

  • Belangenbehartiging

Complementaire zorg

Complementair betekent aanvullend. Deze zorg kan worden ingezet als ondersteuning om klachten als pijn, angst, vermoeidheid en onrust te verminderen en de kwaliteit van leven te verbeteren. Voorbeelden van complementaire zorg zijn hypnotherapie, muziektherapie, mindfullness, yoga, vitaminen, supplementen, massage en acupunctuur.

In de Keuzehulp complementaire zorg  vind je betrouwbare informatie over de veiligheid en werkzaamheid van verschillende complementaire methoden. De informatie is gebaseerd op ervaringen van experts en literatuuronderzoek.

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws