Wij staan voor je klaar

Hoe pak je de draad weer op?

De bloemenkraal; eind goed, al goed!?

De bloemenkraal is een feestelijk moment waarnaar je samen lang hebt uitgekeken. Toch blijft er de onzekerheid, is het wel echt over? Je hebt allemaal veel moeten missen en dat lijkt nu pas door te dringen. Je wilt weer een gewoon gezin zijn en de draad oppakken. Maar hoe doe je dat?

  • Steun en informatie

  • Ervaringen delen

  • Belangenbehartiging

Gun jezelf de tijd om te herstellen

Vaak denkt je omgeving dat alles achter de rug is nu je kind genezen is. Niets is echter minder waar. Alle zorgen zijn niet zomaar voorbij. Ook jullie willen graag dat alles weer normaal is en aansluiting vinden. Maar je bent allemaal veranderd door de ervaring.

De intense periode heeft veel van je geest en lijf gevraagd. Niet vreemd daarom als je je uitgeput voelt. En soms ineens boos, opstandig of angstig bent. De zorgeloosheid ben je kwijtgeraakt en je realiseert je nu pas goed wat er allemaal is gebeurd. Gun jezelf de tijd om te herstellen.

Niet meer zorgeloos

De zorg om je kind blijft. Het heeft misschien nog last van bijwerkingen, kan zich moeilijk concentreren, eet slecht of slaapt moeilijk in. Ook kan je kind wijs voor zijn leeftijd zijn en anders naar de wereld kijken. Of extreem reageren, zoals roekeloos worden of wegzakken in zelfmedelijden. Zoek dan hulp via je huisarts.

Ik schrik nog steeds als ze bleek ziet of als ze een blauwe plek heeft

Verloren en ook gewonnen

Veel dingen zijn anders gelopen. Je kind is niet meer de oude, moet nog revalideren, blijft zitten op school of kan niet meer sporten. Je bent misschien vrienden kwijt, vastgelopen in je werk of je relatie staat onder druk. Verder heb je een deel van je eigen leven en ook dat van je andere kinderen gemist.

Stuk voor stuk verliezen die de reden zijn dat je je niet echt blij en zorgeloos voelt. Maar daartegenover staan ook mooie ervaringen. Je voelt je intens verbonden met je gezin, hebt nieuwe vrienden ontmoet, geniet van kleine dingen en weet wat belangrijk is in het leven.

  • Gun jezelf tijd om op adem te komen.
  • Pak de draad geleidelijk aan weer op.
  • Verlang niet te veel van jezelf en je gezin.
  • Schroom niet om hulp in te schakelen van je huisarts, maatschappelijk werk of psycholoog.
  • Ga naar de webshop voor de brochure De bloemenkraal - eind goed, al goed!? waarin ervaringen van andere ouders zijn verwerkt.