Wij staan voor je klaar

Over leven na kinderkanker

Leven na kinderkanker

We maken allemaal deel uit van dezelfde wereld: de wereld van leven na kinderkanker. 

Wil je eens praten met iemand die dezelfde soort kanker heeft gehad als jij? Ben je op zoek naar informatie over late gevolgen? Of wil je gewoon je hart luchten bij iemand die jou begrijpt? Bij VOX kan het allemaal. Wij zijn er voor je.

Het maakt niet uit of je lang of kort geleden bent behandeld. Het is altijd fijn om steun en informatie te krijgen en om ervaringen met anderen te delen. Daarnaast kun je bij ons leuke dingen doen met mensen die jou onmiddellijk begrijpen. We zijn er voor alle volwassen survivors.

De term survivors

Liever gebruiken we het woord survivors niet. Het klinkt misschien alsof we het hebben over ‘vechten’ en een ‘strijd tegen kanker’. Maar wij vinden niet dat mensen die zijn overleden ‘verloren’ hebben of niet hard genoeg hebben ‘gevochten’. Helaas is ‘mensen die kinderkanker hebben overleefd’ telkens een mond vol en survivors spreek je makkelijker uit. Voor ons betekent ‘survivors’ een korte en neutrale omschrijving van ‘mensen die kinderkanker hebben overleefd’.

Onder survivors ontstaan vriendschappen voor het leven. En soms zelfs relaties!

Facebook survivorsgroepen

Wil je in contact komen met andere survivors? Dan zit je bij VOX goed.

Op Facebook hebben we een actief en betrokken netwerk van survivors. Hier kun je terecht voor herkenning, steun, een luisterend oor, praktische tips, maar ook om leuke dingen te delen. Er zijn drie besloten VOX Contactgroepen: één groep voor iedereen vanaf 18 jaar, één groep vanaf 40 jaar voor mensen die lang geleden zijn behandeld en één groep voor mensen met Niet-Aangeboren Hersenletsel (NAH).

Meld je ook aan! Ga naar onze Facebook pagina en stuur daar een chatbericht waarin je vertelt van welke groep je lid wil worden. Mocht het niet lukken, stuur ons dan een mail op vox@kinderkankernederland.nl.

Voor en door survivors

Wie zijn wij?

VOX* is de survivorgroep van de Vereniging Kinderkanker Nederland. Een groep vrijwilligers organiseert activiteiten en denkt mee over LATER-zorg en LATER-onderzoek. Alle deelnemers hebben kinderkanker gehad. Wil jij ook je steentje bijdragen aan de werkgroep, laat het ons weten via vox@kinderkankernederland.nl. Want samen gaan we voor een beter LATER.

v.l.n.r.:  Eline van der Meulen, Dorien Jonkers, Frederieke Cornelis, Cherine Mathot, Evie Erkelens

* Waar komt de naam VOX vandaan? Onze vereniging heette voorheen ‘Vereniging Ouders Kinderen en Kanker’ met als afkorting VOKK. VOKK Survivors was een mond vol en werd al gauw VOKKS…VOX dus! Daarnaast betekent VOX ‘stem’ in het Latijn. VOX vertegenwoordigt dan ook de stem van survivors.

We luisteren naar wat jij nodig hebt

Wat doen wij?

Wij behartigen jouw belangen en werken aan een betere kwaliteit van leven van huidige en toekomstige survivors. We geven jou een stem bij artsen en onderzoekers en zoeken samen met jou naar oplossingen voor jouw vragen. Want onze missie is survivors steunen.

Als lid krijg je korting op onze activiteiten. Ook ontvang je het blad Attent. In elke Attent staat een verhaal van een survivor of een artikel over late gevolgen. Door jouw financiële bijdrage maak je ons werk mogelijk en laat je zien dat je de vereniging een warm hart toedraagt. 

TIP Sommige verzekeraars vergoeden (een deel) van het lidmaatschap via de aanvullende verzekering.