Wij staan voor je klaar

Ervaringen delen

Als je hoort dat je (klein)kind kanker heeft, staat je wereld op zijn kop. Je zit vol vragen en de toekomst is onzeker. Wie kan je op dat moment beter helpen en begrijpen dan iemand die weet wat het is om een (klein)kind met kanker te hebben?

 • Steun en informatie

 • Ervaringen delen

 • Belangenbehartiging

Steun en herkenning

Na de diagnose en tijdens de behandeling vind je vaak steun en troost bij familie, vrienden, collega's en buren. Na verloop van tijd, als het gewone leven zich weer enigszins lijkt te herstellen, kan – hoe de uitkomst ook is geweest – de aandacht van de buitenwereld verflauwen. Juist dan, maar ook tijdens de diagnose en behandeling, heb je behoefte aan steun, begrip en een luisterend oor. Weet dat je er niet alleen voor staat. Je kunt altijd bij ons terecht. Want we zijn een vereniging en we zijn er  voor elkaar.

Bijeenkomsten en activiteiten

We organiseren het hele jaar door verschillende bijeenkomsten en activiteiten waar je anderen kunt ontmoeten die hetzelfde meemaken of hebben meegemaakt, een luisterend oor vindt, vragen kunt stellen en ervaringen kunt delen.  Kijk voor de actuele data in onze agenda.

Ben je in het Prinses Máxima Centrum of in een shared care centrum en heb je behoefte aan een luisterend oor, een kop koffie, informatie of praktische hulp. Dan kun je terecht bij onze oudersteuners.

Elk jaar zijn er tal van  ontspannende  en leuke activiteiten waaraan leden met hun gezin kunnen deelnemen. Wat dacht je van een avond naar de dierentuin, een autorally of een sportclinic? Terwijl je je ontspant ontmoet je tegelijk andere gezinnen in een vergelijkbare situatie.
Uitsluitend leden van de Vereniging Kinderkanker Nederland kunnen zich aanmelden voor deze activiteiten. We houden je op de hoogte via onze digitale nieuwsbrief, maar kijk ook regelmatig even in onze agenda voor een overzicht van alle activiteiten.  
Willen jullie als gezin even op adem komen? Klik hier voor een overzicht van vakantiemogelijkheden en uitjes voor gezinnen met een kind met kanker. 
 

Via onze social media kanalen blijf je  niet alleen op de hoogte van het laatste nieuws en onze activiteiten en tref je anderen die hetzelfde meemaken.
Via onze besloten Facebookgroepen kom je in contact met ouders, grootouders of jongeren die hetzelfde meemaken en kun je in een besloten omgeving ervaringen en gevoelens delen.
Wij hebben contactgroepen voor:

 • Ouders van een kind in behandeling
 • Ouders van een kind na behandeling
 • Ouders van wie het kind niet kan genezen
 • Ouders van een overleden kind
 • Grootouders
 • Moeders
 • Vaders
 • Jongeren
 • En aparte groepen voor de verschillende diagnoses: ALL, niet-lymfatische leukemie, Hodgkin-lymfoom, non-Hodgkinlymfoom, hersentumor, niertumor, neuroblastoom, bottumor, weke-delentumor, retinoblastoom, kiemceltumor, beenmergfalen & MDS en zeldzame tumoren.

Wil je lid worden van een of meerdere groepen? Stuur dan op een chatbericht naar onze Facebookpagina met daarin een korte toelichting over de situatie van jullie gezin en aan welke groepen je toegevoegd zou willen worden.
We hebben ook besloten contactgroepen voor volwassenen die als kind kanker hebben gehad: VOX (vanaf 18 jaar), VOX+ (vanaf 40 jaar) en VOX & Brains. Voor deze groepen kun je je aanmelden door een mail te sturen naar survivors@kinderkankernederland.nl.

Oudersteuners in het Máxima

De oudersteuners hebben een speciale training gehad en zijn er om jou te steunen en je vragen te beantwoorden. Ze begrijpen als geen ander wat je doormaakt, want hun kind heeft ook kanker gehad. Vanuit die ervaring willen ze graag andere ouders steunen.  Want soms is het prettig om met iemand te praten die weet hoe het is , die je niets hoeft uit te leggen, maar die naar je luistert en praktische tips en informatie kan geven.  In het Máxima tref je de oudersteuners bij onze balie in de centrale hal. Wil je weten wanneer de oudersteuners in het  aanwezig zijn? Het actuele rooster vind je hier.
Je kunt ons ook altijd bereiken via oudersteuners@kinderkankernederland.nl of tijdens de aanwezigheid van de oudersteuners op 06 50 00 64 26, bijvoorbeeld als je niet weg kunt bij je kind. Je kunt ook bij een pedagogisch medewerker aangeven dat je graag contact wilt met een oudersteuner, dan nemen zij contact met ons op en komen wij naar je toe.
 

Oudersteuners in de shared care centra

Er zijn ook oudersteuners aanwezig in een aantal shared care centra, waaronder in Eindhoven, Ede, Hoorn, Delft, Groningen, Venlo en in de regio Nijmegen en Rotterdam.

De oudersteuners wonen in de buurt van het shared care centrum, wat maakt dat zij dit ziekenhuis goed kennen en daar vaak zelf ook zijn geweest voor de behandeling van hun kind. Wil je in contact komen met een oudersteuners in een shared care centra? Stuur dan een e-mail naar oudersteuners@kinderkankernederland.nl. Voor meer informatie kun je ook bellen naar 030-2422944.

Persoonlijk contact

Heb je vragen of behoefte aan een persoonlijk gesprek? Dan zijn wij er voor je. Bel naar 030-2422944 (tijdens kantooruren) of mail je vraag naar  info@kinderkankernederland.nl. Je kunt ons ook een chatbericht sturen via Facebook of Instagram.

’s Avonds  kun je contact met ons opnemen door te bellen of te appen naar onze Contactlijn: 06-11676359 ( 17.00-23.00 uur).

Blogs

Veel ouders houden tijdens en na de ziekte van hun kind een blog bij, een persoonlijk dagboek op een website. Het is een manier om alle indrukken en gebeurtenissen een plek te geven. Maar een blog is meer. Hiermee kun je ook snel aan familie, vrienden en belangstellenden laten weten hoe het met je kind en je gezin gaat.Via de blogs kun je in contact komen met andere ouders. De onderstaande blogs staan op onderwerp gegroepeerd. Wil je ook dat jouw blog wordt opgenomen of wil je je blog juist laten verwijderen,  neem dan contact met ons op: info@kinderkankernederland.nl.