Tieners gezocht voor nieuw tv-programma

Het EO-programma ‘Hallo, ik heb kanker’ (NPO Zapp) is voor het derde seizoen op zoek naar vier tieners met kanker. De tieners laten in het programma zien hoe het is om met kanker te leven en leggen dit vast met een vlog-camera. Ook worden zij geïnterviewd door de presentatrice van het programma, Anne-Mar Zwart.

Een eigen vlogserie vanuit het Prinses Máxima Centrum

De nieuwe serie start dit keer in het Máxima waar kennis wordt gemaakt met vier tieners (tussen 10 en 15 jaar) die leven met kanker. Ze krijgen allemaal een vlogcamera om het leven vanaf dat moment vast te leggen binnen én buiten het centrum. Af en toe komt presentatrice Anne-Mar Zwart langs om te kijken hoe het gaat en wat iedereen zoal bezighoudt.

Vragen

Onderwerpen die voorbijkomen in het programma: ‘Hoe is het eigenlijk om met kanker te leven? Wat kun je nog wel en wat kun je niet? Hoe is het om je vrienden op je social media leuke dingen te zien doen en daar zelf niet bij te zijn? Ga je nog naar school of ben je vooral veel in het ziekenhuis? Hoe vind je het om in het Máxima te zijn? Heb je hier contact met andere kinderen, wat doen jullie samen? Sport je nog? Ben je verliefd? Hoe gedragen je vrienden en je familie zich naar jou toe? Kortom: hoe gaat het met je en hoe voel jij je?’

Meer informatie

De makers van de serie zijn op zoek naar tieners (10-15 jaar) die hun verhaal willen vertellen op camera en in de periode mei tot en met november 2021 regelmatig in het Máxima te vinden zijn. Voor meer informatie, vragen of aanmelden kun je mailen naar halloikhebkanker@eo.nl. De serie wordt opgenomen in de periode van mei tot en met november 2021 en in zes afleveringen begin 2022 uitgezonden bij NPO Zapp.

Terugkijken

‘Hallo, ik heb kanker’ werd eerder uitgezonden door de EO in 2017 bij NPO Zapp. De serie werd genomineerd voor de ‘Gouden Stuiver’ en won de prestigieuze Cinekid Kinderkast Publieksprijs voor ‘beste Nederlandse televisieproductie voor kinderen 6 tot en met 12 jaar.’ In 2020 werden de kinderen opnieuw opgezocht en werden er twee nieuwe afleveringen uitgezonden. Ook deze keer eindigde het programma in de top drie van het Cinekid festival in de categorie: ‘beste serie ‘non-fictie’. 

De eerdere afleveringen kun je hier terugkijken.
 

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws