Lysette Schrijft: Druk

Werken, huishouden, ramen wassen, de was, de tuin, auto poetsen, afspraken. Druk, druk, druk, iedereen is druk. Elke week, elk weekend, elke dag. En mensen ‘vergeten’ daardoor vaak wat er écht toe doet in dit leven. Liefde en aandacht voor je meest dierbare om je heen. 
Soms voelt het alsof ik vanaf een zijlijn deze wereld aanschouw. Ik ben tien jaar geleden arbeidsongeschikt verklaard. Door mijn verminderde energie duren mijn dagen korter dan van een gezond persoon. Ik moet soms ook proppen om alles op een dag gedaan te krijgen. En zodra ik dat wil doen besef ik me elke keer weer: waarom proppen? Wat vandaag niet af is komt morgen wel weer. Het nadeel van deze instelling is dat ik soms na een week nog niet gedaan heb wat eigenlijk op de agenda van vorige week maandag stond. Maar ‘so what’?

Standje ‘Jamaica’

Mijn instelling is altijd standje ‘Jamaica’ geweest. Ik had nooit haast en dat is alleen maar erger geworden naarmate ik ouder werd. Mede door de situatie waar ik in belandde. Het grappige vind ik dat mijn twee kinderen van 20 en 22 net zo zijn. Dat is niet altijd een goede eigenschap want op tijd komen doen wij ook vaak op zijn ‘Jamaicaans’. Altijd net iets te laat dus. Het zit ook een beetje in mijn karakter. 

Impulsieve wendingen

Ik geniet van onverwachte impulsieve wendingen op een dag. Als ik een planning heb voor de dag maar het is lekker weer en ik heb energie genoeg dan kan het zomaar zijn dat ik ineens besluit om lekker met mijn moeder te gaan lunchen. Of om even een kringloopwinkel te bezoeken. En als ik dan naar huis rijd en ik zie bij een winkel bloemen te koop staan, dan kan ik die zomaar gaan kopen en sta ik een half uur later de bloemetjes thuis in potten te zetten. Zo verdwijnen alle 'klusjes’ die ik op de planning had staan spontaan naar de achtergrond. En als het morgen een goede dag is dan kan het zomaar zijn dat alle minder leuke dingen weer naar de achtergrond verdwijnen. Ik maak van elke dag een leuke dag en geniet. Ik weet immers nooit hoe mijn energielevel of gezondheid morgen weer is.

Liefs Lysette❤️

Lysette Regeer deelt maandelijks een blog over haar leven na kinderkanker. Lees hier haar andere blogs. 

 

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws