Koninklijke onderscheiding voor Claudia de Breij

Claudia de Breij, beschermvrouwe van stichting Mag Ik Dan Bij Jou, is vandaag benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. De cabaretière, muzikante en presentatrice ontvangt de koninklijke onderscheiding voor haar artistieke bijdrage aan de cultuur en haar inzet voor een groot aantal goede doelen.

“Je hebt een gigantisch oeuvre, je wint prijs na prijs. Je agenda is overvol en toch weet je nog tijd vrij te maken voor vrijwilligerswerk. Heel veel vrijwilligerswerk”, zei Sharon Dijksma, burgemeester van Utrecht, in haar speech. Claudia, die met een smoes naar het stadhuis was gelokt, kreeg de koninklijke onderscheiding opgespeld door haar vrouw Jessica. 

Stichting Mag Ik Dan Bij Jou 

Claudia de Breij is beschermvrouwe van stichting Mag Ik Dan Bij Jou, met wie wij sinds 2017 samen een financieel noodfonds hebben voor gezinnen die door de ziekte van hun kind in acute financiële problemen terecht zijn gekomen.  Zowel in 2017 als in 2018 organiseerde Claudia een benefietconcert waarvan de opbrengst naar het noodfonds ging. 

Naast haar inzet voor gezinnen met een kind met kanker, is Claudia de Breij ook onder andere ambassadeur van Unicef, de Holland-Ghana Foundation, het Nationaal Comité 4  & 5 mei en het Ronald McDonaldhuis in Utrecht. Tussen 2006 en 2014 won De Breij zes keer de Zilveren RadioSter voor beste vrouwelijke radiopresentator. In 2015 won de cabaretière de Louis Davidsring voor haar verdiensten op kleinkunstgebied. Het jaar daarop was ze de eerste vrouwelijke cabaretier die de oudejaarsconference live op televisie opvoerde.

Goede samenwerking 

“Als Vereniging Kinderkanker Nederland feliciteren we Claudia van harte met deze eervolle, koninklijke onderscheiding”, aldus directeur Mildred Klarenbeek. “We zijn heel dankbaar voor de goede samenwerking met stichting Mag Ik Dan Bij Jou, waardoor we gezinnen die door de ziekte van hun kind in acute financiële problemen terecht zijn gekomen, kunnen steunen.”

Voor meer informatie over stichting Mag Ik Dan Bij Jou: www.magikdanbijjou.nl 

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws