Kind & Kanker, professionals en gezin samen sterk

Annemiek Kuijer is arts en werkzaam als kinder– en jeugdpsychiater, maar bovenal moeder van Eline, die op vijfjarige leeftijd acute lymfatische leukemie (ALL) kreeg. Hun jarenlange reis door de kinderoncologie heeft haar als moeder én als dokter zoveel geleerd, dat ze er een boek over schreef dat deze week is verschenen: ‘Kind & Kanker, professionals en gezin samen sterk’. 

Annemiek heeft het boek zowel voor ouders als voor zorgprofessionals geschreven. “Niet omdat ik denk dat ik weet hoe het moet, of meen dat ik levenslessen kan geven”, vertelt Annemiek. “Ieder ouder, ieder kind, iedere hulpverlener doet dit op zijn of haar manier.  Ik denk wel ik door ons verhaal te delen mensen kan raken en hopelijk kan inspireren om de veerkracht, die er altijd en bij iedereen is, aan te boren en te versterken. Ik wil zowel ouders, kinderen en jongeren als professionals en studenten in de zorg, aanmoedigen het écht samen te doen. Als ik daardoor ook maar iets mag bijdragen aan een versterkt gevoel van vertrouwen, is mijn missie geslaagd.”  

Attent

In de komende editie van ons tijdschrift Attent deelt Annemiek haar verhaal en ook is ze een van de sprekers op ons symposium op 23 juni, met als thema Veerkracht. 

Ik wil zowel ouders, kinderen en jongeren als professionals en studenten in de zorg, aanmoedigen het écht samen te doen

Meer informatie 

Het boek ‘Kind & Kanker, professionals en gezin samen sterk’ is te koop via de (online)boekhandel. Kijk voor meer informatie op www.ditwiliklaterworden.com Je kunt Annemiek ook volgen via Facebook: @AnnemiekKuijer  of Instagram @ditwiliklaterworden.

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws