Jaap den Hartogh naar het Prinses Máxima Centrum

Onze collega Jaap den Hartogh heeft op 5 september - na 10 jaar dienst- de overstap gemaakt naar het Prinses Máxima Centrum.

Jaap heeft voor de Vereniging Kinderkanker Nederland het thema survivorship, late effecten, LATER-zorg, LATER-onderzoek en de belangenbehartiging van de doelgroep stevig op de kaart gezet van in het domein van de kinderoncologie. Samen met de werkgroep LATER is in 2014 VOX opgezet als specifiek onderdeel voor volwassenen die als kind kanker hebben gehad.

Het is mooi dat Jaap blijft werken voor de survivordoelgroep vanuit zijn nieuwe rol in het Máxima. Hij gaat zich richten op de informatievoorziening van LATER en de ontwikkeling van een transitierichtlijn om de overgang van kinder- naar volwassen LATER-zorg te versoepelen.

Jaap zegt hierover: “Het is dus geen echt afscheid, mijn rol verandert, maar mijn passie voor de doelgroep blijft. En de samenwerking met VOX en de Vereniging zal blijven bestaan. Want alleen door samen te werken met ervaringsdeskundigen kunnen we de zorg en het onderzoek van vandaag én morgen verbeteren.”

De taken van Jaap worden momenteel voortgezet door het bureau van de Vereniging Kinderkanker Nederland in nauw overleg met de vrijwilligers van de werkgroep VOX. De survivorgroep VOX is blijft een belangrijk onderdeel van onze vereniging, te meer omdat er steeds meer kinderen genezen van kanker en daarmee de doelgroep van VOX alleen maar groeit. Voor alle vragen over VOX en leven na kinderkanker kun je mailen naar vox@kinderkankernederland.nl

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws