'Geef me de 5' en niet-aangeboren hersenletsel

'Geef me de 5' is een methodiek die in eerste instantie is ontwikkeld voor autisme. Echter is gebleken dat deze methodiek ook een concreet hulpmiddel kan zijn bij niet-aangeboren hersenletsel.

Zoeken naar overeenkomsten en mogelijkheden: wat kan er wel?

Judith de Bont, kinderarts en kinderneuroloog bij het Prinses Máxima Centrum, en Leonie Roth, moeder van een dochter met niet-aangeboren hersenletsel en onderwijskundige op het gebied van niet-aangeboren hersenletsel, ontdekten dat 'Geef me de 5' heel goed worden ingezet bij kinderen met niet-aangeboren hersenletsel (NAH). Samen met vele andere specialisten op het gebied van NAH hebben Leonie en Judith zich als doel gesteld om te zoeken naar praktische methodieken die kinderen en jongvolwassenen met niet-aangeboren hersenletsel kunnen ondersteunen in het dagelijkse leven op school, thuis en in de sociale interactie. Ze raakten enthousiast over de methodiek 'Geef me de 5', vooral door de praktische insteek voor de dagelijkse praktijk, de toepasbaarheid bij iedereen met informatieverwerkingsproblematiek en de focus op wat er wél kan in plaats van de nadruk op beperkingen.

Leonie Roth: ‘Mijn dochter Emma heeft op driejarige leeftijd een grote hersentumor gehad in de achterste schedelgroeve. Hiervoor is zij behandeld met operaties en bestralingen. De totale behandeling heeft ervoor gezorgd dat Emma last heeft van late effecten, klachten die zich pas op lange termijn voordoen, vooral passend bij niet-aangeboren hersenletsel. De afgelopen jaren hebben we steeds gezocht naar manieren om Emma zo goed mogelijk te ondersteunen, zowel op school als thuis. In mijn werk in het onderwijs en de zorg heb ik gebruikgemaakt van de methodiek Geef me de 5. Deze methodiek geeft heel mooi de concrete puzzelstukjes waar je naar op zoek bent.’

Meer informatie

www.geefmede5.nl

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws