Vrijwilliger aan het woord: Maaike

De Vereniging Kinderkanker Nederland kan niet bestaan zonder de vele vrijwilligers die zich met veel liefde en toewijding inzetten voor onze vereniging. In onze rubriek ‘Vrijwilliger aan het woord’ vertellen onze vrijwilligers waarom en hoe zij hun steentje bijdragen. In deze editie is het woord aan Maaike. Maaike biedt als oudersteuner / juridisch adviseur een luisterend oor en advies aan ouders.

Hoe ben je vrijwilliger geworden bij de Vereniging Kinderkanker Nederland?

"Wij zijn in aanraking gekomen met de wereld van kinderkanker toen onze zoon Thijs neuroblastoom kreeg. Tijdens zijn behandelproces hebben wij ervaren hoe fijn het is om gelijkgestemden om je heen te hebben en hoe belangrijk het is als je je volledig kunt focussen op je kind. Na zijn overlijden ben ik mij gaan inzetten voor de Vereniging Kinderkanker Nederland om ervoor te zorgen dat ouders zoveel mogelijk ontzorgd kunnen worden gedurende deze rollercoaster. Veel ouders kampen met vragen over werk en inkomen. Hoe combineer je dat met een ernstig ziek kind?"

Wat betekent vrijwilligerswerk voor jou?

"Het werk als oudersteuner / juridisch adviseur is erg waardevol om te doen. Een positieve bijdrage kunnen leveren aan het leven van ouders en kind door helderheid, advies en een luisterend oor te bieden, is veel waard. Er komt al genoeg op hun pad. Bovendien is het voor mij persoonlijk een goede combinatie. Ik vind het prettig om in de omgeving te zijn waar wij een lange periode hebben doorgebracht en om daar mijzelf nuttig te maken. Bovendien is het contact met de andere oudersteuners ook fijn."

Wanneer is een dag voor jou geslaagd als vrijwilliger?

"Mijn dag is geslaagd als ik ouders heb kunnen helpen, kunnen ondersteunen met tips en uitleg. Dat ouders voelen dat ze weer verder kunnen, dat ze zich weer (volledig) kunnen richten op hun kind."

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws