Dexamethason en gedrag

  • Steun en informatie

  • Ervaringen delen

  • Belangenbehartiging

Je kind kan minder hebben en is sneller geprikkeld, reageert boos, opstandig, maakt veel ruzie en is soms agressief. Of het voelt zich juist moe, lusteloos, eenzaam en somber. De stemming kan snel omslaan. Is je kind het ene moment overdreven vrolijk en actief, het andere moment kan het somber en lusteloos zijn.
Het kan voor je kind angstig zijn omdat het niet snapt waarom het zich zo voelt. Het is daarom belangrijk dat je goed uitlegt wat er aan de hand is, ook aan eventuele broers en zussen.

Meer informatie

'Help, mijn kind krijgt dexa! Hoe kan ik 'gewoon' blijven opvoeden?' Die vraag stond onlangs centraal tijdens een speciale informatieavond voor ouders in het Prinses Máxima Centrum. Wie met de beruchte dex-weken te maken heeft (gehad), zal het wellicht herkennen; de stemmingswisselingen, heftige emoties, ongeremde eetlust en slapeloosheid. Hoe ga je daarmee om? En hoe kun je je kind het beste bijstaan tijdens deze zware weken? Kinderoncoloog Valérie de Haas, GZ-psycholoog Jennifer van Dijk en medisch pedagogisch medewerker Conradien Hormann geven praktische tips.