Boekentip: 'Kleine Monnik. Het verhaal over levenslessen'

Kleine monnik krijgt van zijn leermeester, de vraag om zijn levensmissie te volbrengen. De missie is om de maan weer helder te laten schijnen.

Het schijnsel van de maan is zwak en de oude leermeester zou graag willen dat het licht weer helder schijnt. Kleine monnik gaat op weg. Onderweg ervaart hij successen maar ook tegenslagen. Elementen uit de natuur zoals: een rivier, de wolken, een gouden ginkgoboom, de rijstvelden maar ook dieren: een libelle en een aap komt hij tegen. Ze hebben allemaal één ding gemeen. Ze geven hem levenslessen mee. Deze lessen zorgen ervoor dat kleine monnik anders leert kijken naar de uitdagingen die hij op zijn pad tegenkomt. Waardoor hij anders gaat denken. Zich beter gaat voelen en het onderweg zijn en omgaan met wat er nu is, als belangrijker ervaart, dan het uiteindelijke doel. Het verhaal is de basis voor de gesprekskaarten. Hierop staan een deel van de levenslessen uit het verhaal. Het boek en de kaarten zijn speciaal geschreven voor jongeren die een levensbedreigende ziekte hebben. Een groep die gewend is te overleven en net als de monnik vaak geen haar heeft door de chemo.

Het boek en de kaarten zijn prachtig uitgevoerd. Hebben een mooi formaat en nodigen uit tot lezen. Inmiddels is er een tweede deel verschenen en het boek is ook als luisterboek te koop.

Voor meer info zie de website: www.kleinemonnik.nl 

Tekst: Hijltje Vink

Auteur: Annemarie Lesage
Uitgeverij: In eigen beheer uitgegeven
Prijs: € 24,95
Prijs doos met kaarten: € 22,95
ISBN: 97 89083 1805 88

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws