Terugblik op Wereld Kinderkanker Dag 2021

Vandaag was het Wereld Kinderkanker Dag en stonden we wereldwijd stil bij alle kinderen die kanker hebben (gehad), de kinderen die we in ons hart mee dragen en hun families. In deze nieuwsbrief blikken we terug op deze dag.

Kanjers met LEF

Ook dit jaar riepen wij iedereen op om het polsbandje Kanjers met LEF te dragen en een foto hiervan te delen op social media. En hieraan werd massaal gehoor gegeven! De vele posts over Wereld Kinderkanker Dag en de impact van kinderkanker bereikten enorm veel mensen. Dankzij de hartverwarmende actie van de 7-jarige Nova, vroegen ook veel bekende Nederlanders aandacht voor kinderen met kanker.

Chemo-Kasper en Radio-Robbie

In het Máxima werden de kinderen en hun gezinnen verrast door een bezoekje van Chemo-Kasper en Radio- Robbie. Veel kinderen waren blij hen te zien en wilden graag samen met hen op de foto (uiteraard coronaproof). Ze kregen niet alleen een polaroidfoto mee naar huis als aandenken, maar ook onze speciale kraal voor de Kanjerketting en een cadeautje. Ook de kinderen die op een andere dag in deze week naar het (shared care) ziekenhuis moeten, krijgen de kraal en het cadeautje.

Nieuwe naam en website

Vanaf vandaag gaat de VOKK ook verder onder een nieuwe naam: Vereniging Kinderkanker Nederland. Samen met het Prinses Máxima Centrum organiseerden we een online bijeenkomst met als thema ‘Samen’; om te laten zien dat we samen voor beter gaan. Onze directeur Mildred Klarenbeek en Gita Gallé, COO en CFO Raad van Bestuur van het Máxima, onthulden samen ons nieuwe logo. Ook lanceerden we onze nieuwe website: www.kinderkankernederland.nl.

Bijzonder moment was de overhandiging van het eerste exemplaar van de compleet vernieuwde Dagboekagenda aan Juliette en haar dochter Sterre, door prof. dr. Rob Pieters, CMO, Raad van Bestuur van het Máxima en Mildred.

Meer indrukken van deze dag zie je op onze Facebookpagina en Instagram.

Onze activiteiten op Wereld KinderkankerDag werden mede mogelijk gemaakt door EUSA Pharma.

Terugblik Wereld Kinderkanker Dag

Elke week krijgen
10 kinderen kanker.
25% redt het niet.

We zijn blij met elke gift.

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws