#inbewegingvoorkinderkanker

Verhalen van mensen die in beweging komen

Diverse mensen komen deze maand in beweging. Zo zijn er die de Mont Ventoux lopend, fietsend (of allebei!) beklimmen. Anderen doen mee met de Dam tot Dam Loop. We laten hen hier aan het woord om te zien wat hen beweegt om in actie te komen voor onze vereniging.

Romy beklimt de Mont Ventoux

Voor de tweede keer ga ik samen met het team van de Vereniging Kinderkanker Nederland de Mont Ventoux beklimmen. Na de editie van 2021 die een groot succes was, ga ik met mijn vader dit keer zowel wandelend als fietsend de berg op!

Kelly beklimt de Mont Ventoux

Waarom ik de Mont Venoux wil beklimmen? Eigenlijk kan je beter zeggen waarom niet. Ik ben gezond en kan mij voor dit doel inzetten. 11 jaar geleden heb ik voor het eerst meegedaan aan deze tocht.

Cherine beklimt de Mont Ventoux

Als survivor van kinderkanker (botkanker) en als ambassadeur van de Vereniging Kinderkanker Nederland weet ik dat de impact van de ziekte en de late effecten een heel leven lang voelbaar is.

Vincent beklimt de Mont Ventoux

Met twee gezonde, prachtige dochters, realiseer ik mij veel te weinig hoe gelukkig ik daarmee mag zijn. Het is zo fijn te weten dat er mensen zijn die zich dagelijks bezighouden het leed te verzachten dat kanker verooraakt. Voor de patiënt zelf, maar ook voor de naasten. 

Het verhaal van Cherine

September is Childhood Cancer Awareness Month. Aan de hand van ervaringsverhalen vragen we aandacht voor kinderkanker. Hierbij het verhaal van Cherine, ambassadeur van onze vereniging en vrijwilliger bij VOX.