Naamsverandering en nieuwe website

VOKK wordt Vereniging Kinderkanker Nederland

DE BILT, 15 februari 2021 –Vanaf 15 februari, Wereld Kinderkanker Dag, gaat de Vereniging Ouders, Kinderen en Kanker (VOKK) verder onder een nieuwe naam: Vereniging Kinderkanker Nederland.

Jaarlijks wordt in Nederland bij 600 kinderen tot achttien jaar kanker vastgesteld. Kanker brengt angst en onzekerheid met zich mee, voor kind en gezin. Dan is het fijn om steun en informatie te krijgen en ervaringen met anderen te delen. De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die te maken heeft (gehad) met kinderkanker. De vereniging is al sinds 1987 dé landelijke belangenvereniging en biedt een plek voor herkenning, steun, een luisterend oor, begrip, ervaringsdeskundige informatie en praktische tips.

Nieuwe naam

“Deze nieuwe naam past beter bij wie we zijn en wat we doen”, legt directeur Mildred Klarenbeek uit. “We zijn er voor iedereen die te maken heeft met kinderkanker: ouders van kinderen in en uit behandeling, ouders van een overleden kind, kinderen, jongeren, broers en zussen en (volwassen) survivors. Door onze oude naam, Vereniging Ouders, kinderen en kanker, was dit niet voor iedereen duidelijk. Door te kiezen voor de ‘bredere’ naam Vereniging Kinderkanker Nederland willen we nog meer onderstrepen dat we er voor iedereen zijn”, benadrukt Klarenbeek. “Bij ons kun je altijd terecht voor herkenning, steun, ervaringsdeskundige informatie, een luisterend oor en begrip. Want wie begrijpt je beter dan iemand die hetzelfde meegemaakt heeft?”

Mede-eigenaar Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie

Daarnaast past de naam bij de andere belangrijke rol die de vereniging vervult; die van de landelijke belangenvereniging. “We zijn mede-initiatiefnemer en mede-eigenaar van het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie en maken ons hard voor de beste zorg en nazorg voor het hele gezin. Ook vormen we een verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie. Ons uitgangspunt bij alles is en blijft: Samen voor beter!”

Nieuwe website

De nieuwe naam gaat gepaard met een geheel vernieuwde huisstijl en website: www.kinderkankernederland.nl. Deze uitingen zijn ontwikkeld in samenwerking met creative & digital bureau iBiZZ. Ook het kantoor van de vereniging is onlangs verhuisd. Sinds 8 december 2020 is de vereniging te vinden in het Koetshuis van Landgoed Oostbroek in De Bilt, pal naast het Prinses Máxima Centrum.

Wereld Kinderkanker Dag

Op 15 februari 2021 is het Wereld Kinderkanker Dag. Een dag waarop we wereldwijd stil staan bij alle kinderen die kanker hebben (gehad) en de kinderen die overleden zijn. Zoals ieder jaar roept de vereniging iedereen op om op deze dag het speciale polsbandje Kanjers met LEF te dragen. Ook diverse bekende Nederlanders steunen dit initiatief.

Alle kinderen met kanker krijgen op Wereld Kinderkanker Dag een speciale kraal voor hun Kanjerketting. De Kanjerketting is een initiatief van de Vereniging Kinderkanker Nederland en vertelt het unieke verhaal van het kind. Iedere kraal staat symbool voor een bepaalde behandeling of gebeurtenis en de Kanjerkralen vormen een lichtpuntje tijdens de zware behandeling. Voor meer informatie over de Kanjerketting: www.kanjerketting.nl

Noot voor de redactie, niet voor publicatie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Rosanneke Jongbloed, communicatieadviseur: 06- 15210385 / 030-2422944 of rosanneke.jongbloed@kinderkankernederland.nl

Over Vereniging Kinderkanker Nederland
De Vereniging Kinderkanker Nederland is er voor iedereen die met kinderkanker te maken heeft (gehad). Niet alleen tijdens de behandeling, maar ook daarna. Onze leden zijn ouders, kinderen, jongeren, broers en zussen, survivors en grootouders; ieder met een eigen verhaal. Over verschillende diagnoses. Over kinderen van alle leeftijden. Over behandeling, genezen zijn of niet beter kunnen worden. Over verlies en rouw. Over volwassen survivors. Geen verhaal is hetzelfde, maar altijd voelbaar is de rode draad van verbondenheid.

Voor meer informatie: www.kinderkankernederland.nl en www.kanjerketting.nl