Verhaal van Babette

In Childhood Cancer Awareness Month laten we zien dat wij er voor iedereen zijn die op welke manier dan ook te maken heeft (gehad) met kinderkanker. Aan de hand van ervaringsverhalen staan we stil bij de impact van kinderkanker, op gezinnen, jongeren, broers en zussen, opa's en oma's, op ouders die een kind verloren hebben, en op survivors. In al deze verhalen komt veerkracht terug en laten we zien dat we er voor elkaar zijn.

Wat is jouw ervaring met kinderkanker?

Mijn tweelingzus heeft in 2019 de diagnose botkanker gehad. We waren toen beide 16. Hierdoor heeft ze heel veel in het Prinses Maximá Centrum gelegen. Dit is mijn ervaring met kinderkanker. Nu is al ze al weer bijna 2 jaar schoon en we zijn inmiddels allebei geslaagd (zie foto)! Ik ga nu biotechnologie studeren en Emma (mijn tweelingzus) gaat technische geneeskunde doen.

Wat brengt jou steun?

Mij brengt het houvast er met anderen over te praten. Ook vond ik het altijd fijn om een knuffel te hebben, deze knuffel heette Kaneeltje.

Wat wil je dat anderen weten over kinderkanker?

Wat ik graag zou willen dat andere mensen weten over kinderkanker is dat het gewoon heel vervelend is, maar dat het in Maximá (De Vereniging Kinderkanker Nederland is mede-initiatiefnemer van het Prinses Máxima Centrum én de verbindende schakel tussen verschillende organisaties in de kinderoncologie) wel de beste plek is om te zijn.

Babette en Emma zijn beiden betrokken bij de Instagram @LEF_jong_en_kanker. Daarnaast is Emma maatje bij het maatjesprogramma.

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws