Het verhaal van Wiep

Een kind met kanker

In Childhood Cancer Awareness Month laten we zien dat wij er voor iedereen zijn die op welke manier dan ook te maken heeft (gehad) met kinderkanker. Aan de hand van ervaringsverhalen staan we stil bij de impact van kinderkanker, op gezinnen, jongeren, broers en zussen, opa's en oma's, op ouders die een kind verloren hebben, en op survivors. In al deze verhalen komt veerkracht terug en laten we zien dat we er voor elkaar zijn.

Wat is jouw ervaring met kinderkanker?

Ik ben Wiep, ik ben 10 jaar oud en sinds 3 juni 2020 heb ik leukemie. Ik ben erg blij dat het eerste jaar van mijn ziekte voorbij is. Helaas heb ik wel in totaal drie behandeljaren dus het duurt nog even voor ik weer helemaal beter ben.

Wat brengt jou steun?

Tijdens mijn ziekte heb ik veel steun aan mijn familie, mijn klasgenootjes en vriendinnen. Sinds mijn 10e verjaardag heb ik een konijntje Koekie, die mij veel troost geeft.

Ook ben ik erg trots op mijn Kanjerketting (een initiatief van de Vereniging Kinderkanker Nederland)! De behandelingen in het Máxima zijn niet leuk, maar de mooie kralen maken mij echt weer blij. Vooral als ik er een krijg die ik nog niet heb. Ik vind de mensen in het Máxima wel allemaal heel erg lief.

Wat wil je dat anderen weten over kinderkanker?

Kanker is echt een rotziekte. Leukemie vind ik een stomme naam, want “stommemie” zou een betere naam zijn. Ondanks de vele behandelingen, waar je je echt niet lekker van voelt en alle opnames in het ziekenhuis, blijf ik altijd positief! Je moet nooit opgeven, want je bent en blijft een kanjer!

Steun ons werk en doneer nu!

Steun ons werk

  • Ouders, kinderen, jongeren en
    survivors blijven steunen
  • Werken aan betere zorg en nazorg
  • Kinderen steunen met de Kanjerketting

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws