September 2022

Childhood Cancer Awareness Month

September is Childhood Cancer Awareness Month!
Het doel van deze maand is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderkanker, met in het bijzonder aandacht voor het vroegtijdig herkennen van kanker, ongelijkheid in de zorg en steun voor kinderen met kanker. 

In september dragen we goud voor kinderen met kanker. Dus draag de gold ribbon en/of de nieuwe Gold Ribbon tattoo! En laat zo zien dat je kinderen met kanker steunt.

Ook komen er deze maand veel mensen in beweging. Benieuwd wat hen drijft om in actie te komen? Je leest op deze pagina meerdere verhalen van deelnemers van de Mont Ventoux en de Dam tot Dam Loop! 

Waarom goud?

Elk jaar krijgen maar liefst 600 kinderen de diagnose kanker. Dat betekent dat jaarlijks het leven van 600 gezinnen op z’n kop wordt gezet. Zij hebben niet alleen behoefte aan de best mogelijke zorg, maar ook aan ondersteuning, informatie en een luisterend oor. Die krijgen ze van de Vereniging Kinderkanker Nederland; onder meer in het Prinses Máxima Centrum, waarvan Vereniging Kinderkanker Nederland één van de initiatiefnemers en oprichter is. In september vragen we tijdens de Childhood Cancer Awareness Month extra aandacht voor de veerkracht van kinderen met kanker, en de lef die zij tonen tijdens alle behandelingen en onderzoeken die ze moeten ondergaan. 

Goud is de kleur van kinderkanker. Kinderen zijn onbetaalbaar en goud waard! Daarom dragen we goud om te laten zien dat wij kinderen met kanker steunen. Draag jij ook een gold ribbon speldje?

Deze maand zijn er meerdere sportieve acties. Zo beklimmen 20 mensen de Mont Ventoux op 1 en 2 september. Op 18 september doen 17 mensen mee met de Dam tot Dam Loop. Hier lees je wat hen drijft om in beweging te komen en geld op te halen!

In september is het Childhood Cancer Awareness Month. De Gold Ribbon is het internationale symbool voor kinderkanker. Draag jij tijdens deze maand ook jouw Gold Ribbon speldje om aandacht te vragen voor alle kinderen die met kanker te maken hebben (gehad) en voor alle kinderen die we in ons hart meedragen?

Nog geen speldje? Bestel 'm dan nu via de webshop.

De Kanjerketting is een initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland. Elke kraal vertelt een verhaal en zo vertelt elke Kanjerketting dus ook het verhaal van een kind met kanker. De kanjerkralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandelingen en de Kanjerketting biedt steun en troost.