September 2021

Childhood Cancer Awareness Month

September is Childhood Cancer Awareness Month!
Het doel van deze maand is om zoveel mogelijk aandacht te vragen voor kinderkanker, met in het bijzonder aandacht voor het vroegtijdig herkennen van kanker, ongelijkheid in de zorg en steun voor kinderen met kanker. 

Aan de hand van ervaringsverhalen zoomen we in op de impact van kinderkanker, op gezinnen, jongeren, broers en zussen, opa's en oma's, op ouders die een kind verloren hebben, en op survivors. In al deze verhalen komt veerkracht terug, en zo laten we zien dat er hoop is. En dat we er voor elkaar zijn!

Laat zien dat jij de veerkracht van kinderen met kanker bewondert!

Elk jaar krijgen maar liefst 600 kinderen de diagnose kanker. Dat betekent dat jaarlijks het leven van 600 gezinnen op z’n kop wordt gezet. Zij hebben niet alleen behoefte aan de best mogelijke zorg, maar ook aan ondersteuning, informatie en een luisterend oor. Die krijgen ze van de Vereniging Kinderkanker Nederland; onder meer in het Prinses Máxima Centrum, waarvan Vereniging Kinderkanker Nederland één van de initiatiefnemers en oprichter is. In september vragen we tijdens de Childhood Cancer Awareness Month extra aandacht voor de veerkracht van kinderen met kanker, en de lef die zij tonen tijdens alle behandelingen en onderzoeken die ze moeten ondergaan. Wil jij je steentje bijdragen? Laat zien dat je ons steunt met een LEF armbandje of een Gold Ribbon!

We hebben speciale LEF-bandjes ontwikkeld, die je kunt dragen om te laten zien dat jij kinderen met kanker steunt! In onze webshop zijn de LEF-bandjes te koop in verschillende maten. Voor iedereen is er dus een passend LEF-bandje. Ook voor jou!

Laat zien dat jij kinderen met kanker steunt en deel een foto op social media dat jij jouw LEF-bandje draagt, met de #Kanjersmetlef.

De Kanjerketting is een initiatief van Vereniging Kinderkanker Nederland. Elke kraal vertelt een verhaal en zo vertelt elke Kanjerketting dus ook het verhaal van een kind met kanker. De kanjerkralen zijn een lichtpuntje tijdens de zware behandelingen en de Kanjerketting biedt steun en troost.

Aan de hand van ervaringsverhalen staan we stil bij de impact van kinderkanker, op gezinnen, jongeren, broers en zussen, opa's en oma's, op ouders die een kind verloren hebben, en op survivors. In al deze verhalen komt veerkracht terug en laten we zien dat we er voor elkaar zijn. Ook gaan we in gesprek met experts uit het Prinses Máxima Centrum en delen wij hun ervaringen.