Save the date: najaarssymposium 'Hoe ga je als gezin verder nadat je kind is overleden aan kanker?'

De werkgroep palliatieve (na)zorg van de Vereniging Kinderkanker Nederland organiseert het najaarssymposium speciaal voor gezinnen van een overleden kind. 

'Hoe ga je als gezin verder nadat je kind is overleden aan kanker? Welke invloed heeft deze gebeurtenis op je gezin als systeem?' De werkgroep palliatieve (na)zorg van de Vereniging Kinderkanker Nederland organiseert het najaarssymposium speciaal voor gezinnen van een overleden kind in het Prinses Máxima Centrum. Het is ook mogelijk online deel te nemen. 

Tanja van Roosmalen, rouw- en verliestherapeut en orthopedagoog, gespecialiseerd in het begeleiden bij ernstige ziekte in een gezin en bij rouw na overlijden, zal hier tijdens haar inleiding op in gaan. Vervolgens gaan we in gesprek met ervaringsdeskundigen en jullie als deelnemers over vragen als: Hoe deed je dat samen? Raakte je elkaar kwijt? Vond je elkaar weer? Daarbij  besteden we aandacht aan verschillende leeftijden en levensfasen.

Na de lunch organiseren we verschillende deelsessies, waarbij we in kleinere groepen m.b.v. verschillende werkvormen ingaan op thema's als: je relatie, kinderen en rouw in verschillende leeftijdsfasen, rituelen in het gezin, de betekenis van het leven zonder je kind, verlies in beeld. Ook organiseren we een aparte bijeenkomst voor brussen vanaf 12 jaar. 

Rond 16 uur sluiten we af en is er nog gelegenheid om na te praten. 

Er is een parallel programma voor kinderen (4-12). 

Zet deze datum alvast in je agenda. Aanmelden kan vanaf september.

Waar?

Prinses Máxima Centrum te Utrecht, van 11.00 tot 17.00 uur

Het is ook mogelijk om online deel te nemen.

De aanmeldlink volgt in september.

 

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws