Digitale bijeenkomst - Als weer naar school gaan niet vanzelfsprekend is

Bijeenkomsten / inloopspreekuren

Op woensdagavond 22 september van 20.00 tot 21.30 uur  organiseren we een online bijeenkomst voor ouders “Als weer naar school gaan niet vanzelfsprekend is.”

De start van een nieuwe schooljaar is voor de meeste kinderen spannend en ook leuk. Hoe is dat voor jouw kind in behandeling voor kanker? En voor de broers en zussen? Wat hebben zij nodig met betrekking tot school? Hoe ga jij daar als ouder mee om en hoe kan de school daar mee omgaan?

Op deze avonden wisselen de sprekers hun ervaringen uit en geven consulenten van de Educatieve Voorziening antwoorden op je vragen. We zullen na een gezamenlijke start opsplitsen in twee groepen.

Voor het basisonderwijs vertellen Geertje Rombout (moeder) en Sanne Vulders (leerkracht) hoe zij de verbinding met school hebben versterkt. En voor het Voortgezet Onderwijs zijn dat Emma van de Wiel en haar mentor op het VWO Teun van de Berg.

Wat hadden deze zieke leerlingen nodig en welke wegen zijn er om leerling(en), ouders en school zorg uit handen te nemen. Je hoort van deze ouders en leerkrachten wat daarin goed werkte en/of wat ze hebben gemist.

Daarna gaan Annechien Kuijs (consulent VO) en Daan Boonstoppel (consulent BO) in op wat de Educatieve Voorziening kan betekenen. Ook de overgang van BO naar VO komt aan bod.

Er is veel gelegenheid om je vragen te stellen.

 

Aanmelden of meer informatie kan via tessa.vangastel@kinderkankernederland.nl.

Bij je aanmelding graag aangeven in welke subgroep je wil deelnemen, Basis Onderwijs of Voortgezet Onderwijs. Ook kun je in je mail vermelden op welke vragen je deze avond graag een antwoord zou willen hebben

Ontvang als eerste handige tips en informatie

  • Op de hoogte van acties
  • Ontvang het laatste nieuws